frågor och svar

let´s go!

Har du frågor gällande hur jag jobbar, bröllopsplanering, hur man bygger ett hus, citat från serien Friends, vart man kan framkalla bilder eller kanske vad en first look betyder - hit me up! Jag skall försöka besvara dina frågor. Här nedan har jag försökt samla en del vanliga frågor som jag brukar få runt en fotografering. Bläddra dig fram och är det något annat du funderar på så skicka gärna ett mail!

Är det något du funderar på?

Först vill jag gärna lära känna er. Om ni skall boka bröllop så vill jag gärna att vi bokar ett samtal på telefon eller gärna facetime. Vi pratar om dagen, livet och hur jag kan fånga era bilder på bästa sätt!

Let´s be friends first

Hur går
bokningen av ett bröllop till?

01

Vi har fått en god kontakt och ni är redo att gå vidare med mig som er fotograf. Skicka ett mail så snart ni bestämt er och jag återkommer med ett avtal som bekräftar er bokning och en pdf med massa info inför dagen som kan vara bra att ha!

Avtal + info

Vi fotografer uppskattar om ni hör av er oavsett om ni väljer att gå vidare med en annan fotograf. Don´t let us hang people!

Hur går
bokningen till?

02

Alla mina större bröllopspaket inkluderar en gratis provfotografering i samband med att vi ses och tar en fika. Under fikan pratar vi om era planer och under fotograferingen får ni känna på hur det är att stå framför kameran.

Date + Provfotografering

Hur går
bokningen till?

03

Dagen är äntligen här då ni skall gifta er och jag är peppad att stå vid er sida, allt från att smyga runt i kulisserna till att vara framme för att rätta till slöjan eller håret. Let´s get you married now!

Bröllopet !

Hur går
bokningen till?

04

Jag utgår ifrån Lerum, ett stenkast ifrån Göteborg. Här finns otroligt många vackra områden att fota på men jag tar mig gärna till nya platser!

Vart utgår du ifrån?

Alla fotograferingar är olika och det beror på hur länge vi fotograferar men jag skickar alltid med allt som jag ser kan vara utav värde för er. Minst 50 bilder/h.

Hur många bilder får vi?

Nej. Redigeringen som jag gör är en del av varför ni anlitar mig.

kAN VI FÅ BILDERNA I RAW (OREDIGERADE)?

Jag skickar en faktura efter fotograferingstillfället. Vid bröllopsbokningar betalar ni en bokningsavgift för att bekräfta bokningen.

HUR GÅR BETALNINGEN TILL?

1.  Ni fyller i bokningsformuläret på hemsidan.
2. Vi skriver ett avtal för bådas säkerhet + att ni får en massa info inför fotograferingen.
3. Vi hittar en dag som passar!

HUR GÖR VI FÖR ATT BOKA DIG?

Det skall mycket till innan jag ställer in en fotografering. Jag värdesätter mina par och deras bröllopsdag högt. Skulle det mot förmodan uppstå sjukdom eller dödsfall inom familjen så har jag fantastiska fotokollegor som jag mer än gärna rekommenderar.

VAD HÄNDER OM DU TEX BLIR SJUK PÅ VÅR BRÖLLOPSDAG?

Om ni av någon anledning behöver ställa in ert bröllop så kommer ni inte få tillbaka er bokningsavgift. Skulle ni flytta bröllopet sker ingen ny bokningsavgift OM ni hittar ett datum med mig under samma säsong eller under lågsäsong kommande år. Jag hoppas ni förstår att detta är min enda inkomst och att jag antagligen har behövt säga nej till andra brudpar på samma datum som ert.

VAD HÄNDER OM VI STÄLLER IN/BOKAR OM VÅRAT BRÖLLOP?

Detta är ett ypperligt tillfälle för er att prova på att vara framför kameran innan er stora dag. Provfotograferingen ingår i de större bröllopspaketen och innebär att vi fotar i ca 30 minuter i samband med en fika då vi pratar oss samman inför dagen. Bilderna kan ni sen använda till tex ert bröllopshäfte, vigselprogram eller till ett bildspel på bröllopet! Be creative! Jag älskar att se hur ni använder era bilder!

VAD INNEBÄR EN PROVFOTOGRAFERING?

Jag strävar efter att leverera era bilder senast 6 veckor efter bröllopet. Det tar ca 2 veckor för familj eller parfotografering. Leveranser kan också påverkas av hög- och lågsäsong och hur mitt liv ser ut för tillfället. Jag skickar era högupplösta bilder i ett fint webbgalleri där ni kan ladda ner dom till era datorer.

NÄR FÅR VI VÅRA BILDER?

1. Vi har en backup plan- vi hittar en plats inomhus eller under tak.
2. Vi hittar en annan tid att ta era bilder. På bröllopet kanske det tex finns möjlighet att smita ifrån lite senare på dagen.
3. Vi embracar regnet och fotar ändå! Vi peppar för att ha roligt!

VAD GÖR VI OM DET REGNAR?

En faktiskt viktig fråga. Jag älskar hur kläder och en stil skapar harmoni och känsla i bilderna. Och ni behöver inte vara oroliga. Innan fotograferingstillfället så skickar jag ut en pdf med tips.

VAD SKALL VI HA PÅ OSS?

Vi pratar ihop oss om era önskningar. Beroende på ort så har jag några favoriter som jag gärna rekommenderar beroende på vilken typ av fotografering ni är ute efter. 

VAR SKALL VI TA BILDERNA?

Visst kan det vara obekvämt. I feel you and I got you. Jag kommer leda er genom fotograferingen och ge er saker att göra så att det inte bara blir stelt och uppställt framför kameran. När ni släpper loss och vågar vara er själva framför kameran så kommer vi skapa magi tillsammans! And remember- A smile goes a long way!

HUR GÖR JAG OM JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN?

Detta är ögonblicket då ni ser varandra för första gången på er bröllopsdag. Vi gör något litet speciellt av stunden så ni inte bara möts på en parkering ex.
För att göra något extra speciellt av stunden kan man tex ha skrivit brev till varandra.

VAD äR EN FIRST LOOK?

Golden hour är tiden när solen går ner och skapar ett magiskt varmt ljus i bilderna. Rekommenderar varmt denna tidpunkt för alla mina fotograferingar.

VAD ÄR GOLDEN HOUR?

Ja, absolut. Min huvudsyssla är bröllop och porträtt av olika slag men jag fotar även interiör, produktfoto, företag, mode osv. Skicka gärna ett mail!

FOTAR DU NÅGOT ANNAT?

DU ÄR GALEN. GLÄDJETÅRARNA SPRUTAR! Bilderna är magiska! Ljuset och redigeringen är så fin. Vi älskar dem! Så mycket kärlek och värme. Det känns som att vi har en skatt hemma nu med alla bilder. Så värdefullt!

"Glädejtårarna
sprutar"

Kind words